Sosyal Medya

Güncel

'AVM’ler pazar günleri kapanmayacak'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, pazar günleri AVM’lerin kapanmasının söz konusu olmadığını söyledi.



Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, alışveriÅŸ merkezlerinin (AVM) hafta sonları tatil edilmesinin gerçeklerle baÄŸdaÅŸmadığını belirterek, "AVM'ler sadece alışveriÅŸ yapılan yer olmaktan çıktı, yaÅŸam biçimi halini aldı" dedi.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu, Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı ile AK Parti, CHP ve MHP'li milletvekillerinin aynı konudaki kanun tekliflerini görüÅŸmek üzere toplandı.

Nurettin Canikli, AVM'lerin hafta sonları tatil olmasının kamuoyunda yoÄŸun biçimde tartışıldığını dile getirerek, tasarıda büyük AVM'ler ve zincir maÄŸazaların çalışma saatleriyle ilgili düzenleme olmadığını söyledi.

'AVM’ler yaÅŸam biçimi'

Bu düzenlemenin AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk ve arkadaÅŸlarının verdiÄŸi teklifte bulunduÄŸunu anlatan Canikli, ÅŸöyle devam etti:

"AVM'lerin hafta sonları tatil edilmesinin, esnaf ve sanatkâra iÅŸ alanı açmak amacıyla tatil edilmesinin, içinde bulunduÄŸumuz realite dikkate alındığında mümkün olmadığını düÅŸünüyoruz. AVM'ler sadece alışveriÅŸ yapılan yer olmaktan çıktı, yaÅŸam biçimi halini aldı. Aileler, çocuklar hafta sonlarının büyük bölümünü buralarda geçiriyor. Bu nedenle sosyal donatı alanları zorunlu hale getiriliyor. Toplum artık bunu talep ediyor. Böyle bir uygulama milli gelirde de ciddi azalmalara yol açar. Hesabı yapılmadı ama milli gelirin önemli unsuru olan ticareti daraltır. AVM'lerin hafta sonu kapatılması ticaretin esnafa ve sanatkara kayması durumunu da saÄŸlamaz. Ä°lk kurulduÄŸu aÅŸamada, 20-30 yıl önce bunlar belki konuÅŸulabilirdi ama ÅŸimdi ciddi sosyal eleÅŸtiriye yol açabilir. Böyle bir düzenleme gerçeklerle baÄŸdaÅŸmadığını düÅŸünüyoruz."

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.